Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/babaynet/public_html/baba-kotveny.hu/components/com_communicator/communicator.php on line 219

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/babaynet/public_html/baba-kotveny.hu/components/com_communicator/communicator.html.php on line 481
Hírlevél elem
2013-04-10 10:26:36-i kiadás
Családi pótlékból milliókat!

Kedves [NAME]!

Családi pótlékból milliókat!

Hihetetlennek tűnik, de igaz. Lássuk csak, hogyan?
Vegyünk példának egy 2 gyermekes családot.
Gyermekenként havonta 13.300, évente 159.600, 18 év alatt 2.872.800 Ft a családi pótlék.

A két gyermek után ez összesen közel hatmillió forint!

Gondolkodott már azon, mit csinálnak ezzel az egyáltalán nem kis összeggel, mire felnőnek a gyermekek?

Elkölthetik bevásárláskor, nem feltétlenül a legszükségesebb dolgokra.
Lehet belőle tovább gyarapítani a farmerek, kisruhák sorát.
Lehet ezen a pénzen moziba, cirkuszba, gyorsétterembe menni.
Lehet rajta játékokat vásárolni /ötvenkettedik kisautó, harmincadik baba/.

Vagy akár félre is lehet tenni!

Ha valamire igaz a mondás, hogy sok kicsi sokra megy, akkor erre duplán az. Hiszen, ha semmi mást nem csinálnánk, mint egy óriási malacperselybe tennénk ezt a pénzt, a hatmillió forint akkor is elég szép összeg lenne. Habár jó nagy malacpersely kellene hozzá. Persze vannak ennél eredményesebb módszerek is. Ráadásul olyanok, hogy amiatt sem kellene aggódnunk, hová rejtsük el malacunkat.

Ha a családi pótlékot rendszeresen egy jól megtervezett megtakarításba helyezzük, akkor nemcsak a malaccal nem kell bajlódnunk, de komoly esélyünk van arra, hogy a hatmillió forintból sokkal több lesz a 18 év során gyermekeink számára.

Még egyszerű kamattal számolva is milliókat termel meg a családi pótlék ennyi idő alatt. Az egyéb befektetések hozamairól /és bónuszairól/ nem is beszélve.

Döntsön mielőbb, hogy gyermeke álmai valóra váljanak! >>

Nébli Mária

cégvezető
pénzügyi tanácsadó

gyermek- és nyugdíjprogram specialista

+36-30-380-0571


Támogatja a Communicator 2.0.4

TOP 5, avagy az 5 legfontosabb kérdés döntés előtt

1. Mikor?

Ez az, amit nem lehet elég korán kezdeni. Vannak szülők, akik már a gyermek megszületése előtt gondolnak erre. A legideálisabb esetben egy gyermekmegtakarítás a kicsi 1 éves kora előtt elindul. /Sok családban a keresztelőre kapott összeg adja az alapját./ Semmiképpen ne halogassuk túl hosszú ideig a megvalósítást. Egyetlen elvesztegetett évvel is sok pénztől foszthatjuk meg gyermekünket!

2. Hogyan?

Internet, barátok, rokonok, munkatársak? Csak akkor érdemes a közelállók köréből kérni segítséget a megoldáshoz, ha egészen biztosak lehetünk abban, hogy a szimpátia mellett komoly szakmai tudás is áll. Nem mellékesen egy kívülálló szakember esetén mindkét részről könnyebb objektívnek maradni bármilyen helyzetben.

3. Mit?

Egyből egyet kiválasztani nem választás! Az igazi választás arról szól, hogy többféle lehetőség megismerése után döntünk a számunkra legjobb mellett. Érdemes ehhez olyan pártatlan szakember véleményét kikérni, aki nem csupán egyetlen céget képvisel, és így utánjárás nélkül kényelmesen, ugyanakkor objektíven összehasonlítható többféle megtakarítási forma. Ily módon olyan szempontokra is fény derülhet, amikre magunktól talán nem is gondolnánk.

4. Milyent?

A gyerekmegtakarítások között is vannak sablonmegoldások és vannak egyénre tervezett, egyedi konstrukciók. /Ráadásul utóbbiak sem biztos, hogy többe kerülnek./ Éljünk tehát a lehetőséggel, szánjunk időt arra, hogy terveztessünk saját igényeinknek megfelelő, rugalmas megoldást!

5. Mennyit?

Csak addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér! De addig mindenképpen érdemes. Sőt! Saját lehetőségeinken túl célszerű számba venni, milyen segítségre számíthatunk a család többi tagjától /nagyszülők, keresztszülők, stb./ Az ő vállukról is levehetjük a gyakran felesleges ajándékozás terhét is, ha van egy tuti jó hely, ahova tehetik azt a pénzt, amit gyermekünkre szeretnének fordítani.

+1 ???

Azt se feledjük, hogy rendkívüli kiadások voltak, vannak és lesznek is. Amikor az egyik elrendeződik, jön helyette másik. Aki mindig csak arra vár, hogy ideális legyen a helyzet, annak a gyermeke soha nem fog megtakarított pénzzel rendelkezni!